MIXED 2019

Blend Projects, MIXED 2019

Presentatie MIXED  8e editie

Tijdens de Open atelierdagen van Kunstlijn Haarlem, op 2 en 3 november 2019 zijn René van den Bos, René Eicke, Anne Rose Regenboog en Tonneke Sengers te gast in het atelier van Els Moes.

Een sobere, abstracte beeldtaal, dat balanceert op de grens van de Concrete Kunst en het minimalisme, karakteriseren het werk van deze  kunstenaars.

De beeldvullende monochrome vlakken, met rasters van gesneden lijnen, zijn composities van René van den Bos, waarbij verschillen in licht en donker zichtbaar worden door minimale verschillen in de tussenruimtes.
Door het systematisch ordenen en stapelen van rafelig gescheurde repen papier of het trekken van lijnen in verse verf van Els Moes ontstaan er een ingetogen monochrome reliëfs van subtiele lijnen of vlakken. De installatie van Anne Rose Regenboog bestaat uit open draadobjecten in de vorm van kubussen, waarbinnen allerlei karakteristieke configuraties gestalte krijgen. Hierdoor ontstaat een drie dimensionaal lijnenspel waarbinnen de ruimte nergens opgesloten wordt. Ordening, met de innerlijke behoefte om dingen steeds weer een nieuwe plaats te geven, binnen rasters en patronen, is wat het werk van René Eicke typeert. Eicke werkt in verschillende technieken. Door veranderingen, verschuivingen en herhalingen ontstaan diverse patronen en/of intensiteiten waardoor enkele vormen dynamisch kunnen opdoemen of verdwijnen. Sterk gerelateerd aan architectuur is het werk van Tonneke Sengers. Zij werkt met minimale middelen om daarmee optimale ruimtelijke effecten te creëren. De abstract geometrische vormen zijn toepasbaar op ieder formaat. De opengewerkte aluminium wandsculpturen hangen iets van de muur af, waardoor er schaduwen en ruimtelijkheid ontstaat. In de muurschilderingen weet zij hetzelfde effect te benaderen.

2 + 3 november 2019
Ateliercomplex Het Hoofdkantoor
Waarderweg 78 | 2031BP Haarlem